tuńczyk z cieciorki

Fake tuna, czyli tuńczykowa pasta z cieciorki

A „fałszywego tuńczyka” znacie? Na zagranicznych blogach można znaleźć pastę/sałatkę fake tuna – ten miks z cieciorką ma niby udawać tuńczyka. No nie udaje, ale i tak jest pyszny.

Pasta z ciecierzycy – „fake tuna”

Składniki

  • 1 słoik ciecierzycy
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 cebula (albo 1/2 pęczka szczypiorku, dla maniaków obie rzeczy na raz)
  • 2 łyżki jogurtu kokosowego (a jeszcze lepiej, w wersji niewegańskiej, majonezu)
  • Pieprz świeżo mielony

Cieciorkę odsączamy i ugniatamy widelcem. Siekamy ogórki i cebulę (szczypiorek). Doprawiamy pieprzem, dodajemy majonez (jogurt) i wszystko dokładnie mieszamy.

Czy ten wpis był przydatny?

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*