Darmowe warsztaty kulinarne
Początek listopada to czas na warsztaty kulinarne, które organizuję w każdym miesiącu. Jako że pogoda nie dopisuje, kolejne obostrzenia i nastroje w kraju nie sprawiają, że nastroje są najlepsze, to wymyśliłam coś na pocieszenie i rozgrzanie. Już jutro, 7 listopada o 20:30, gotujemy zdrowe śniadania na ciepło. Myślę, że nic nie poprawia humoru od samego rana tak jak dobre śniadanie, które można przygotować w kilka minut.
Spotykamy się jak zawsze w grupie na Facebooku. Kliknij w zdjęcie, aby przenieść się do mojej grupy na Facebooku.
Warsztaty kulinarne – plan gotowania
Przygotowałam 4 dania na warsztaty, a moja społeczność podpowiedziała mi jeszcze kilka, z których wybrałam jedno dodatkowe danie. Oto menu warsztatów:
- pudding chia na ciepło
- naleśnik z piekarnika
- grzanka z fasolą i pieczarkami
- wrapy śniadaniowe z jajecznicą
- muffiny jajeczne
Poniżej znajdziesz też listy składników, z których będziemy korzystać. Wszystkie proporcje podane są dla 1-2 porcji. Tylko w przypadku naleśnika jest to blaszka. Możesz więc zwiększyć ilości składników, jeśli np. planujesz przygotować jedno danie dla 4-osobowej rodziny.
Kliknij, aby pobrać listy składników
Jeśli chcesz obejrzeć zapis warsztatów śniadaniowych online, to możesz to zrobić na Instagramie albo na Facebooku. Kliknij w linki poniżej, aby przenieść się do wybranej relacji. Są one dostępne oczywiście za darmo – na Facebooku musisz jednak najpierw dołączyć do mojej grupy kulinarnej, bo to tam odbyła się relacja.
Relacja na Instagramie – kliknij
Relacja na Facebooku – kliknij
A jeśli śniadań wciąż Ci mało, to podrzucam jeszcze link do wpisu o jajkach po benedyktyńsku – ten akurat przepis jest czaso- i pracochłonny, ale efekt iście rozpustny i przepyszny.
Chcesz nauczyć się lepiej i szybciej gotować oraz nie marnować jedzenia? Wypróbuj moje e-booki kulinarne do nauki gotowania