
Mus z rabarbaru
Sezonowo można ten mus przygotować z rabarbaru. Jeśli jednak zostały już po nim tylko wspomnienia, to uspokajam – z truskawek, malin albo śliwek wyjdzie podobnie pyszny!
Można przechowywać go kilka dni w lodówce – albo zagotować słoiki i przygotować przetwory (na to drugie jestem zwykle zbyt leniwa)
Doskonale pasuje do gofrów bananowych – klik
Na końcu wpisu znajdziesz przepis w wersji do druku
Mus z rabarbaru – przepis
- Kilka łodyg rabarbaru
- 1/2 puszki mleka kokosowego
- Cynamon
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
Rabarbar kroimy w plastry (nie obieramy) i dusimy z pozostałymi składnikami na małym ogniu ok 15 minut. Blendujemy na gładko. Przechowujemy w lodowce w zamkniętym słoiku do tygodnia.

Szukasz innych szybkich przepisów?
Zapisz poniższą grafikę albo kliknij tutaj, aby pobrać przepis w wersji do druku (PDF).



One Comment
Pingback: