mus z rabarbaru

Mus z rabarbaru

Sezonowo można ten mus przygotować z rabarbaru. Jeśli jednak zostały już po nim tylko wspomnienia, to uspokajam – z truskawek, malin albo śliwek wyjdzie podobnie pyszny!

Można przechowywać go kilka dni w lodówce – albo zagotować słoiki i przygotować przetwory (na to drugie jestem zwykle zbyt leniwa)

Doskonale pasuje do gofrów bananowych – klik

Na końcu wpisu znajdziesz przepis w wersji do druku

Mus z rabarbaru – przepis

  • Kilka łodyg rabarbaru
  • 1/2 puszki mleka kokosowego
  • Cynamon
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego

Rabarbar kroimy w plastry (nie obieramy) i dusimy z pozostałymi składnikami na małym ogniu ok 15 minut. Blendujemy na gładko. Przechowujemy w lodowce w zamkniętym słoiku do tygodnia.

gofry bananowe

Szukasz innych szybkich przepisów?

Zapisz poniższą grafikę albo kliknij tutaj, aby pobrać przepis w wersji do druku (PDF).

Czy ten wpis był przydatny?

One Comment

  1. Pingback: Gofry bananowe z owocami i orzechami (bez nabiału) - Olga Pawlikowska

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*