
Lody mango z 4 składników
Lody mango powstają w 5 minut i są jednym z powodów, dlaczego udaje mi się przeżyć w obecnych upałach. Nie potrzebujesz foremek do lodów, maszyny do lodów, bananów ani czasu. Jedynie 4 składniki, 3 minuty blendowania i można jeść.
Lody mango
2 duże porcje
- 200 g mrożonego mango (ja kupuję mrożonkę Mroźnej Krainy w Biedronce)
- 200 ml (1/2 puszki) mleka kokosowego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka cynamonu
- opcjonalnie: płatki kokosa do posypania
Zblenduj mrożone mango, mleko kokosowe, sok z cytryny i cynamon. Lody powinny mieć gęstą, kremową konsystencję. Jeśli blender nie będzie w stanie poradzić sobie z konsystencją, dodaj odrobinę wody (2-3 łyżki). Przełóż lody do miseszek, posyp kokosem i podawaj od razu. Smacznego!



Szukasz więcej prostych przepisów i wiedzy kulinarnej? Zajrzyj do mojego sklepu:

