lody mango
Przekąski,  Przepisy,  Roślinne,  Słodycze

Lody mango z 4 składników

Lody mango powstają w 5 minut i są jednym z powodów, dlaczego udaje mi się przeżyć w obecnych upałach. Nie potrzebujesz foremek do lodów, maszyny do lodów, bananów ani czasu. Jedynie 4 składniki, 3 minuty blendowania i można jeść.

Lody mango

2 duże porcje

  • 200 g mrożonego mango (ja kupuję mrożonkę Mroźnej Krainy w Biedronce)
  • 200 ml (1/2 puszki) mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • opcjonalnie: płatki kokosa do posypania

Zblenduj mrożone mango, mleko kokosowe, sok z cytryny i cynamon. Lody powinny mieć gęstą, kremową konsystencję. Jeśli blender nie będzie w stanie poradzić sobie z konsystencją, dodaj odrobinę wody (2-3 łyżki). Przełóż lody do miseszek, posyp kokosem i podawaj od razu. Smacznego!

Szukasz więcej prostych przepisów i wiedzy kulinarnej? Zajrzyj do mojego sklepu:

Podobał Ci się wpis? Daj mi o tym znać, klikając 5 gwiazdek!

Kocham jeść, gotuję leniwie, żeby minimalny nakład sił przyniósł maksymalny efekt. Usuwam wymówki z kuchni i planuję posiłki bez spiny. Jak wiele osób, łączę kilka ról w codziennym życiu i dobrze wiem, jak to jest, kiedy gotowanie nie jest priorytetem, ale chcemy różnorodnie i smacznie jeść!

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *