Materiały do pobrania
Poniżej znajdziesz różne bezpłatne materiały do pobrania w wersji PDF – możesz je ściągnąć na komputer lub telefon i używać w wersji cyfrowej bądź wydrukować. Proszę, uszanuj prawa autorskie i nie przywłaszczaj moich prac, udostępniając je jako swoje własne.
Chętnie zobaczę, jak korzystasz z moich materiałów i gotujesz z ich pomocą – oznacz mnie na zdjęciu bądź stories na instagramie @olga.pawlikowska i dodaj hashtag #gotujęzolgą – chętnie wpadnę zobaczyć efekty!
Czy dobrze przechowujesz żywność? Ściąga na lodówkę
Przepis na fasolkę z pomidorami w maślanym sosie
Lista składników na kanapki – do druku (kliknij, żeby pobrać PDF)
Sezonowe warzywa i owoce latem (kliknij zdjęcie, żeby pobrać 3-str. PDF)
5 przepisów na grilla (kliknij zdjęcie, żeby pobrać PDF)
Wege słownik pojęć
Źródła 5 smaków w kuchni – gdzie znajdziesz smak słodki, słony, kwaśny, gorzki i umami?
Wszystko, co potrzebujesz wiedzieć o pesto – przygotowaniu, przechowywaniu, mrożeniu, resztkach
Jak odpowiednio przechowywać żywność w lodówce?